Monday, March 30, 2015

Gout : Penyelesaian Yang Mungkin Sesuai Untuk Anda

Gout ada salah satu jenis arthritis. Ianya boleh menyebabkan serangan secara tiba-tiba, seperti terbakar, kejang, dan diikuti bengkak pada sendi, biasanya ibu jari kaki. Serangan atau kesakitan ini boleh berlaku berulang-ulang, sehinggalah gout dirawat. Sekiranya dibiarkan, gout akan merosakkan sendi, tendon dan tisu. Gout biasanya menyerang lelaki.

Gout disebabkan oleh kandungan uric acid yang tinggi dalam darah. Sekiranya terlalu tinggi, uric acid ini boleh akan membentuk ‘crystal’ pejal pada sendi.
Orang yang mengalami lebihan berat badan, mengambil terlalu banyak minuman beralkohol, atau memakan terlalu banyak daging berpotensi mendapat Gout. Beberapa jenis ubat juga boleh menyebabkan Gout.Antara tanda biasa bagi Gout adalah bengkak, merah, dan rasa ngilu pada ibu jari kaki. Ianya juga boleh menyerang bahagian sendi yang lain seperti tumit, lutut, dan pergelangan kaki. Kesakitan ini biasanya berlaku berhari-hari atau berminggu-minggu. Ada juga yang mengalami kesakitan sehingga berbulan-bulan.
Untuk merawat Gout, anda boleh berjumpa dengan doctor untuk mendapatkan ubat yang sesuai.
Namun begitu, jika anda ‘takut ubat’, di SHAKLEE kami ada penyelesaian yang lebih mesra alam iaitu dengan pengambilan Suplemen yang disahkan Semulajadi, dan Berkesan.
Antara Suplemen yang kami cadangkan untuk masalah Gout adalah :
1.    Omega Guard
Omega Guard Bukan sahaja mencegah tinggi darah, ianya juga merupakan suplemen yang sangat membantu inflamasi.
2.    Alfafa
Alfafa adalah suplemen Detox yang membantu menyingkirkan segala toksik dari badan termasuklah acid uric.
3.    Advance Joint Health Tablet
AJHT Shaklee amat berkesan meningkatkan keselesaan sendi dan juga mempunyai testimoni ke atas orang yang mengidap arthritis.
4.    Performance Drink
Untuk menyingkirkan toksik dari badan, hendaklah pastikan badan mempunyai bendalir yang cukup. Performance drink adalah minuman tenaga yang tidak mengandungi gula, dan membantu mencegah kehilangan cecair dari badan.Hubungi saya, Ujye Rohimin 0128246245 untuk mendapatkan konsultasi lanjut berkaitan Gout.